Oxious

No Poverty

Eerlijke lonen en mogelijkheden voor financiële groei van het personeel

Good jobs and Economic Growth

Sociale werkomstandigheden, eerlijke werktijden en ingebouwde pauzes

Good Health

Sociale verzekeringen voor personeel. Donaties van hamamdoeken aan vluchtelingenkampen

Responsible Consumption

Productie afval wordt verzameld voor recycling en hergebruikt in onze producties

Gender Equalty

OXIOUS Vrouwenproject stimuleert ontwikkeling en onafhankelijkheid van vrouwen

Reduced Inequalities

Leefbare lonen, arbeidscontracten en persoonlijke groei voor personeel

Climate Action

Waterbesparing door gerecyclede garens in onze collectie. Wij streven naar 100% circulariteit

Partnerships for the goals

Samenwerking met duurzame partners, om meer impact te creëren:
www.circulairkatoen.nl

Circulaire Collectie

Oxious is continu bezig de duurzaamheid van productieprocessen te optimaliseren. Rest textiel gebruiken wij in onze gerecyclede producten. Doeken met weeffouten doneren wij aan liefdadigheidsinstellingen of gaan naar onze partners, die er nieuwe producten, zoals surfponcho’s of tassen van maken. We kunnen hierdoor produceren met bijna 0% textielafval.

Humble Smile Foundation

We werken samen met The Humble C0. Oxious is merchandise partner voor hun milieuvriendelijke bamboe tandenborstel. De oogst van bamboe voor deze tandenborstel gebeurt met respect voor de leefomgeving. Elke aankoop van ‘Humble Brush’ draagt bij aan (tandheelkundige) gezondheidsprojecten van ‘Humble Smile Foundation’ voor kinderen in achterstandsgebieden over de hele wereld. Deze doelstelling sluit naadloos aan op de duurzame en sociale missie van Oxious.
Banner-4
Banner-5

Vrouwenproject

Oxious werkt met vrouwen in een klein dorpje nabij Denizli, Turkije. Zij knopen onze doeken met de hand en verpakken ze in ons atelier in hun eigen dorp. Voorheen deden de vrouwen dit handwerk vanuit huis en ontvingen daarvoor een klein bedrag per doek.

Door Oxious werken deze vrouwen nu samen onder goede werkomstandigheden. Ze krijgen meer dan het minimumloon, bouwen een pensioen op en zijn verzekerd bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. De vrouwen hebben meer sociale contacten en zijn onafhankelijker.

Visie

Een beweging creëren naar en anderen inspireren tot een eerlijke productie in de textielindustrie, met 100% transparante productieprocessen.

Missie

Hoogwaardige producten maken waar mensen blij van worden, volgens de hoogste ecologische, sociale en ethische normen en met duurzaamheid als de kern van onze merkwaarde.

Partners

Oxious werkt samen met andere sociale en duurzame partners voor meer impact: